Riceknife® Taktil Damaskus-stål

Bag Om Vores Taktile Damaskus-stål: 67 Lag, Kunstfærdig Teknik og Præstation

Del indlægget

“Riceknife® Taktil Damaskus-stål”. Læs vores indlæg om vores damaskus stål som vi anvender i vores nye knivserie.

Det traditionelle Damaskus-stål er stablet med 33 lag blødt L316 stål på hver side af bladet og et lag VG10 stålkerne i midten.

Det taktile Damaskus-stål er fundamentalt anderledes end det almindelige Damaskus-stål. Taktil betyder at man tydeligvis kan mærke mønsteret I stålet.


SE OGSÅ: Julegaver 2024 – Til Manden Der Har Alt


Produktionsprocessen af det taktile Damaskus-stål sker ved gentagne gange at folde og smede stål med to forskellige hårdhedstyper, L442 og L316. Fordi L442 er et hårdere Austenit rustfrit stål, og L316 er et blødere Martensit rustfrit stål, har Damaskus-stålet, der er lavet ved at folde de to materialer sammen, både større plasticitet og hårdere egenskaber af rustfrit stål.

Skæret er varmebehandlet ved op til 6000 grader i en stålfremstillingsovn. Høj temperatur vil få det blødere L316-stål til at have en højere ekspansionshastighed ved at bruge princippet om termisk ekspansion for at få det foldede L442-stål til at modtage ekstruderingstryk og deformation og gradvist vise Damaskus-mønsteret, der er forudindstillet af stålværket i den tidligere foldeproces.

Derefter bratkøles og afkøles stålet for at forme ståloverfladen. På dette tidspunkt kan L442-stålet på bladets overflade berøres direkte af hånden og kan mærkes på grund af termisk ekspansion.

Herefter slibes og blankpoleres bladets overflade. Under forarbejdningen bliver det blødere L316-stål poleret og pillet af, hvilket kun efterlader det hårdere L442-stål.

Resultatet er en fin og holdbar, taktil køkkenkniv i Damaskus-stål.

Det taktile Damaskus-stål er dyrere end almindeligt Damaskus-stål og har flere forarbejdningstrin og har højere kvalitet. Det tredimensionelle Damaskus-mønster på bladets overflade gør, at hele kniven har en kold og skinnende tekstur.

Kunder køber ikke kun en Damaskus køkkenkniv, de køber en af verdens mest interessante knive.


Bag Om Vores Taktile Damaskus-stål: 67 Lag, Kunstfærdig Teknik og Præstation

SE OGSÅ: Vores Amor I. 2023 – Damaskus Kokkekniv

SE OGSÅ: Vores Dreki I. 2023 – Damaskus Brødkniv

SE OGSÅ: Vores Tigritude II. 2023 – Damaskus Kokkekniv

Læs videre

VG10-stål
Guide

Hvad gør VG10-stål ideelt til knivproduktion?

VG10-stål er rustfrit stål fra Takefu, Japan. Med de høje krav, det opfylder, er “G” en forkortelse for “Gold,” og “10” adskiller det fra VG1, dets forgænger. På grund af dets høje kulstofindhold (1%) er VG10 overlegent stål til knivklinger. VG10 rustfrit stål bruges til at producere kulinariske, jagt-, kamp- og springknive takket være dets

Bag Om Vores Taktile Damaskus-stål: 67 Lag, Kunstfærdig Teknik og Præstation
Guide

Riceknife® Taktil Damaskus-stål

“Riceknife® Taktil Damaskus-stål”. Læs vores indlæg om vores damaskus stål som vi anvender i vores nye knivserie. Det traditionelle Damaskus-stål er stablet med 33 lag blødt L316 stål på hver side af bladet og et lag VG10 stålkerne i midten. Det taktile Damaskus-stål er fundamentalt anderledes end det almindelige Damaskus-stål. Taktil betyder at man tydeligvis